COVID-19: Online 24/7 open | Gratis verzending | Voor 16:00 besteld = morgen in huis | Showroom open voor afhalen
0
Winkelwagen

Laadkabels kopen?

Dakdragerwinkel.nl levert autospecifieke laadkabels. Het type laadkabel dat u nodig heeft is veelal afhankelijk van uw elektrische auto fabrikant. Maak hieronder keuze uit uw auto merk en model. Alle laadkabels worden gratis bij u thuis bezorgd!


Laadkabel elektrische auto online kopen

Dakdragerwinkel.nl kunt u gemakkelijk en snel online laadkabels kopen. Wanneer u ervoor kiest om de laadkabel thuis te laten bezorgen hoeft u geen verzendkosten te betalen. Ook is het mogelijk om de laadkabel voor uw auto op te komen halen in onze showroom in Zevenhuizen (zh). 

Laadkabel types

Er zijn verschillende soorten laadkabels beschikbaar, niet iedere laadkabel past op elke auto. Vaak ziet u aan de aansluiting op de auto welke kabel/stekker er op past. Zo is er een type 1 laadkabel en een type 2 laadkabel.

Laadkabel type 1

De type 1 laadkabels voor elektrische auto's zijn gebaseerd op de US SAE1772 standaard. De type 1 laadkabels kunt u herkennen aan de 5 pinnen op de stekker. Het zijn meestal Amerikaanse en Japanse auto’s die zijn uitgerust met deze aansluiting

1 fase opladen

Laadkabel type 1 is alleen geschikt voor 1-fase opladen, dit is 16A of 32A. Het laadvermogen komt neer op 3,7 kW bij 16A en 7,4 kW bij 32A. De hoeveelheid ampère die geschikt is voor de auto is afhankelijk van het merk en model. Bij Dakdragerwinkel.nl kunt u gemakkelijk filteren zodat u altijd de juiste laadkabel koopt voor uw auto. 

Laadkabel type 2

De type 2 laadkabel word voornamelijk gebruikt door Europese fabrikanten van elektrische auto's en is ook het meest voorkomend. Dit geldt niet alleen voor type 2 laadkabels maar ook voor de type 2 laadpalen. Ook in Nederland zien we de type 2 laadkabel terug als meest voorkomend. Naast elektrische auto's maken ook elektrische autos (hybrides) deels gebruik van een type 2 laadkabel.

3-fase laden

Met een type 2 laadkabel die geschikt is voor 3 fase laden, kunt u zogenoemd 3-fase laden, dit betekent dat de auto een stuk sneller oplaad. Het laadvermogen van een type 2 laadkabel komt neer op 11 kW bij 16A en 22 kW bij 32A. Let op dat naast de kabel, ook de laadpaal geschikt moet zijn om 3 fase te laden.


Laadstation

Wilt u een laadstation kopen? Neem dan contact met ons op.