Dakdragerwinkel.nl, al 15 jaar de specialist van Nederland en BelgiĆ« ā€“ Klantwaardering 9,1 | Black Friday & Cyber Monday aanbiedingen | Klik hier voor de pagina
0
Winkelwagen

Opbouw van dakdragers

Opbouw van dakdragers

Opbouw dakdragers

Alle dakdragers hebben een aparte manier van opbouw. Deze opbouw wordt bepaald door het merk dakdragers en het daktype van uw auto. Twijfelt u over het type dak van uw auto? Bekijk de blogpost over de verschillende autodaktypes voor de uitleg.

 

Stangenset

Een stangenset bestaat uit 2 draagbalken. Deze draagbalken staan dwars op de auto en dienen als basis om een dakkoffer, fietsendrager, skidrager etc. op te monteren. Standaard is een stangenset uitegevoerd in staal. Optioneel zijn deze ook leverbaar in aluminium.

Het voordeel van aluminium dakdragerstangen is dat deze beschikken over een T-profiel aan de bovenzijde van de stang. Zo kunt u eenvoudig accessoires zoals fietsdragers en skidragers monteren. Daarnaast kunt u kiezen tussen ovale aluminium stangen en aluminium dakdragerstangen in de vorm van een vliegtuigvleugel. De laatste stangen zijn extra stil op uw auto en zullen ook een positief effect hebben op uw branstofverbruik.

Voetenset

Een dakdrager voetenset is het gedeelte dat is verbonden met de dakdragerstang. Aan deze voet wordt ook het autospecifieke gedeelte voor bevestiging aan het dak (kitset) worden gemonteerd.

Kitset

Een kitset is het autospecifieke gedeelte welke aan de onderzijde van de voetenset wordt gemonteerd. Dankzij de kitset kunnen de dakdragers op de juiste manier op de auto gemonteerd worden zodat u veilig en zonder beschadigingen aan uw auto spullen kunt vervoeren.

Opbouw dakdragers verschillende daktype

Verschillen tussen dakdragermerken

Op Dakdragerwinkel.nl bieden we dakdragers aan van verschillende merken. De opbouw van de dakdragers verschilt ook bij deze merken. Zo kunt u bij het dakdragermerk Atera alleen compleet voorgemonteerde dakdragers kopen. Deze dakdragers zijn dus ook opgebouwd uit de verschillende onderdelen, u kunt deze onderdelen echter niet los bestellen. Thule dakdragers zijn daarintegen wel los opgebouwd de verschillende onderdelen. Zo kunt u dus van het merk losse dakdragerstangen, voeten en kitsets bestellen. De Thule WingBar Edge wordt in 4 delen geleverd. Dit wil zeggen, de stangen (per stuk), de dakdragervoeten en wederom de auto specifieke kit.

Ook het merk Menabo is opgebouwd uit de 3 verschillende onderdelen. Hier is het echter ook mogelijk om nog los een slotenset bij de dakdragers te bestellen. De kitset bij Menabo dakdragers is echter niet autospecifiek, maar heeft een semi-pasvorm. Dit betekend dat de kitset op veel verschillende auto's past. Daardoor kunt u met dakdragers van Menabo tot 50kg op uw auto vervoeren.

Yakima (opvolger van het merk Whispbar) bestaat uit 2 delen. De stangen en voeten zijn namelijk geïntegreerd. Wel worden deze onderdelen passend gemaakt met een auto specifieke kitset.
    29-03-2018 15:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.