Dakdragerwinkel.nl, al 15 jaar de specialist van Nederland en BelgiĆ« ā€“ Klantwaardering 9.1 | Solliciteren? Klik hier
0
Winkelwagen

Daktent online kopen?

Op vakantie met de auto, camper of bus en nog op zoek naar een daktent? Dakdragerwinkel.nl heeft een ruim assortiment daktenten en daktent accessoires van het merk Yakima. Direct uit voorraad leverbaar en scherpe daktent aanbiedingen!Weergave:
 Daktent voor jouw auto

Met een daktent op jouw auto zit je lekker hoog en droog, je hebt geen last van kou die in de grond zit en doortrekt naar je matras of luchtbed. Zo heb je een comfortabele slaapplek op het dak. In vergelijking met een normale tent is een daktent dus een stuk comfortabeler. Ook het opzetten en afbouwen van de tent is zo gepiept, ideaal als je maar kort op een plek verblijft. Daktenten kunnen snel en eenvoudig opgezet worden. In het assortiment van Dakdragerwinkel.nl vind je gemakkelijk de juiste daktent voor jouw auto. Een daktent kan ruimte bieden voor 2+ personen. Je hebt hierbij gewoon net wat meer ruimte dan in een normale tent.

Is mijn auto geschikt voor een daktent?

Niet iedere auto is geschikt voor een daktent, dit heeft te maken met de maximale draaglast van jouw autodak én de bijpassende dakdragers. Check altijd goed van te voren wat de maximale draaglast is, alleen dan kun je veilig een daktent op jouw auto plaatsen en gebruiken. De informatie over het draagvermogen kun je vinden in de handleiding van de dakdragers en in het instructieboekje van jouw auto.

Dakdragers voor een Yakima daktent

Dakdragerwinkel.nl verkoopt uitsluitend Yakima SkyRise daktenten. Voor een optimale pasvorm en voor jouw veiligheid raden wij aan om Yakima daktent te plaatsen op Yakima dakdragers, dit wordt aangeraden door de fabrikant. Gebruik van een ander merk dakdragers in combinatie met een Yakima daktent is op eigen risico. Lees voor gebruik goed de handleiding van de daktent.

Veilig kamperen

Waar moet je op letten bij het monteren en gebruiken van een Yakima SkyRise daktent?
 • Jouw voertuig en het dakdragersysteem moeten een minimum draagvermogen hebben van 75 kg.
 • Gebruik de SkyRise niet met een dakdrager met klemmen tenzij Yakima dit anders aangeeft.
 • De volgende dakdragers zijn niet aanbevolen in combinatie met de daktent: Whispbar en Prorack Aero (Bijv. S-Wing).
 • Geschikt voor gebruik met vierkante dakdrager stangen tot 32x32mm en rechthoekige stangen tot 32x76mm.
 • Gebuik van de Yakima SkyRise tent op andere dakdragers dan die van Yakima is op eigen risico.
 • Geruikt de daktent niet als jouw autodak vervormt of in deukt wanneer deze (zwaar) wordt belast.
 • Bij voertuigen met verhoogde rails moeten de dwarsstangen zo dicht mogelijk bij de zij- of middenrailsteunen worden geplaatst of middenrailsteunen worden geplaatst.
 • Installeer de SkyRise niet op zwakke verhoogde zijrails van het "niet-ondersteunde" type.


 • De spanwijdte van de dwarsstangen (M4) van het voertuig moet tussen 66cm en 103cm liggen wanneer de opening aan de zijkant van het voertuig wordt geplaatst; of tussen 66cm en 88cm als de tent met de opening naar de achterkant van het voertuig wordt geplaatst.
 • Tussen de stangen van de dakdragers (M1 & M3) moet zich minimaal 66 cm bevinden. Zo niet,
moet er ten minste 10 cm dwarsbalk buiten de poot uitsteken en mag het bevestigingsmateriaal niet meer dan 2,5 cm van de buitenkant van de toren uitsteken. • De maximale afstand van de top van de dwarsbalk tot de grond voor SkyRise Medium = 249cm

Lees voor gebruik goed de handleiding van de daktent en jouw dakdragers. Controleer ook de maximale draaglast van jouw autodak in het instructieboekje.

Meer info over daktenten?

Heeft u nog andere vragen of wilt u meer weten over onze daktenten? Lees dan onze daktent blog of neem contact op met onze klantenservice via chat, WhatsApp, e-mail of telefonisch.

Dakdragerwinkel.nl, al 15 jaar de specialist van Nederland en België.