Dakdragerwinkel.nl, al 15 jaar de specialist van Nederland en BelgiĆ« ā€“ Klantwaardering 9.1
0
Winkelwagen

Achterklep fietsendrager kopen?

Er zijn diverse merken die achterklep fietsendragers leveren. Dakdragerwinkel.nl levert uitsluitend dragers van de kwaliteitsmerken, Yakima, Menabo en Thule. Deze fietsendragers hebben een goede pasvorm op de auto en worden als meest veilig bestempeld.
 Weergave:
 


Bezig met laden...

Wil je meer weten over achterklep fietsendragers? Lees het in onze blog: Alles over achterklep fietsendragers.

Pasvorm op de auto

Het is belangrijk om eerst bij de diverse fietsendrager-merken te kijken of er een achterklep drager geschikt is voor uw auto. Er zijn namelijk een aantal factoren die de toepasbaarheid kunnen vermoeilijken, namelijk: uw auto heeft een kunststof/zwakke/grote spoiler, uw auto beschikt over een kunststof/glazen achterklep of een dubbele achterdeur, de autofabrikant staat niet toe dat er een drager op de achterklep van uw auto gemonteerd wordt of uw auto is net nieuw op de markt en de fabrikanten hebben nog niet kunnen testen of de fietsendrager goed op de auto past.
 

Montage van de fietsen

Bij achterklep fietsendragers kunnen de fietsen op 2 manieren worden gemonteerd. Zo vindt u een motagetype met een frameklem en een wielgoot, vergelijkbaar met de montage op een trekhaak fietsendrager. De meeste achterklepdragers hebben echter een bevestiging waarbij de fietsen in 2 houders hangen. Let hierbij op dat u voor fietsen met een vrouwenframe, altijd een 'Bike Frame Adapter' nodig heeft.

Lees ook onze reviews

 

Past iedere fiets?

U kunt bijna iedere fiets op een achterklepdrager monteren. E-bikes zijn echter niet geschikt voor montage. Dit komt door het gewicht van de verschillende elektrische fietsen en de kracht die hierdoor op de achterklep en de drager komen. De achterklepdragers beschikken dan ook over een maximaal laadvermogen van 15 kg per fiets.

Koop snel uw achterklep fietsendrager bij Dakdragerwinkel.nl