0
Winkelwagen

Fietsdrager dakWeergave:
 


Bezig met laden...

Montage van fiets op dakdrager

Dakdragerwinkel.nl levert fietsdragers van verschillende merken voor montage op de dakdragers. Zo vindt u bij ons dakdragers van onder andere Atera, Thule en Yakima. Bij deze merken wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende manieren van het monteren van de fiets. Hieronder ziet u de verschillende mogelijkheden met uitleg:
 

Montage aan het frame

Montage aan het frame gaat door middel van een frameklem. Deze manier van montage wordt veelal gebruikt bij stadsfietsen en andere fietsen zonder een kwetsbaar frame. Ook is montage aan het frame ideaal wanneer u een kleine kinderfiets moet meenemen, aangezien u vaak naast uw dakkoffer ook een kleine fietsendrager kwijt kan. Doordat de klem zorgt voor puntbelasting wordt het niet aangeraden om op deze manier fietsen met een carbon frame te monteren.

 

Montage op de voorvork

Montage op de voorvork wordt bij de meeste racefietsen gebruikt. Kenmerk van deze montage is dat het voorwiel wordt gedemonteerd van de fiets. Geschikt voor fietsen met een steekas en zonder steekas en alle wieltypes. Voorbeelden van fietsendragers met voorvork montage zijn de Thule OutRide en Thule ThruRide. Optioneel kunt u er voor kiezen om een wielhouder mee te bestellen, zo hoeft het losse voorwiel niet in de kofferbak van uw auto worden opgeborgen.

 

Montage op het voorwiel

Dit is de nieuwste vorm van montage en wordt onder andere gebruikt bij de Thule UpRide en Yakima HighRoad. Bij deze vorm van montage wordt het voorwiel geklemt tussen 2 wielklemmen. Dit betekend dat er helemaal geen contact is met het frame en dus wordt dit type montage aangeraden voor fietsen met een carbon frame. 

 

Voor welke fietsen is dakmontage geschikt?

U kunt bijna alle fietsen op fiets dakdragers plaatsen. Alleen het gebruik bij elektrische fietsen is niet mogelijk. Dit komt door het gewicht van elektrische fietsen. De meeste fietsdragers zijn geschikt tot 20 kg per fiets. Naast het laadvermogen van de fietsdragers is ook het tillen van een e-bike tot dakhoogte van uw auto niet aan te raden.

Dak fietsdrager kopen? | Dakdragerwinkel.nl