Dakdragerwinkel.nl, al 15 jaar de specialist van Nederland en BelgiĆ« ā€“ Klantwaardering 9.1
0
Winkelwagen

Alles over achterklep fietsendragers

Alles over achterklep fietsendragers

Alles over achterklep fietsendragers

Een achterklep fietsendrager je hoort er steeds meer over. Zeker nu er steeds meer mensen een elektrische auto zonder trekhaak hebben. Je hebt dan geen mogelijkheid voor een trekhaak fietsendrager. Maar wat is een achterklep fietsendrager eigenlijk precies en voor welke soort auto’s is het geschikt?

De naam zegt het al, de fietsendrager wordt bevestigd op de achterklep van de auto. De drager steunt hierbij tegen de achterklep aan. Vaak wordt ook de spoiler van de auto gebruikt voor het vastzetten van de dager. Met een achterklep fietsendrager kun je 1 fiets, 2 fietsen,3 fietsen of soms zelfs 4 fietsen vervoeren.

Thule OutWay 3 achterklep fietsendrager

De voordelen

Met een achterklep fietsendrager kun je fietsen op een handige hoogte inladen. Deze fietsendrager is perfect voor auto’s zonder een trekhaak of voor auto’s die hun trekhaak al gebruiken voor andere doeleinde. Je zou natuurlijk kunnen kiezen voor een fietsendrager op het dak, maar dan kun je geen dakkoffer meer op het dak bevestigen. Dus heb je geen trekhaak en wil je gebruik maken van een dakkoffer? Dan is de achterklep fietsendrager de perfecte optie. Het monteren van een achterklep fietsendrager gaat vaak eenvoudig en snel. Daarnaast blijft het kenteken en de verlichting zichtbaar tijdens het gebruik van de drager.

Welke fietsendrager voor mijn auto?

Bij het aanschaffen van een achterklep fietsendrager moet je rekening houden met de afmetingen van de auto en achterklep. En natuurlijk met de wensen die je hebt, hoeveel fietsen je wilt meenemen bijvoorbeeld. Maar ook het type fiets dat je wilt meenemen. Wil je bijvoorbeeld een mountainbike, BMX, elektrische fiets, damesfiets, racefiets, kinderfiets of stadsfiets meenemen? Bekijk altijd goed in de specificaties of jouw type fiets past op de fietsendrager.

In het assortiment van Dakdragerwinkel.nl hebben wij diverse merken fietsendragers voor de achterklep. Zo kun je bij ons een Thule, Yakima en Menabo achterklep fietsendrager kopen.

Heb je interesse in een Thule achterklep fietsendrager? Bekijk dan hier welke Thule achterklep fietsendrager geschikt is voor jouw auto. Kies je liever voor een Yakima of Menabo achterklep drager bekijk dan de specificaties en/of toepassingslijst om er achter te komen of de fietsendrager op jouw auto past.

Mijn auto staat er niet bij, wat nu?

Staat jouw auto er niet bij, dat kan komen doordat de toepassingslijst nog niet volledig up to date is. Wil je toch weten of er een geschikte fietsendrager is voor jouw auto? Of twijfel je of dit de juiste fietsendrager is voor jouw behoeftes neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen jou graag verder.

Hoe te bevestigen?

In de basis werkt het bevestigen van achterklep fietsendragers vaak hetzelfde. Je stelt de drager af op jouw achterklep, en maakt daarna de fietsendrager vast met straps die je via de achterklep of spoiler naar binnen trekt. Hierna zorg je ervoor dat alle straps vast zitten aan de achterklep. Als je dit hebt gedaan kun je de fietsarmen verstellen zodat je jouw fietsen op de drager kunt plaatsen. De fietsen hang je als het ware op de drager en zet ze daarna stevig vast met de straps en klemmen. Als voorbeeld kun je in een video zien hoe de Yakima FullBack wordt bevestigd.

Populaire achterklep fietsendragers

Populaire merken voor achterklep fietsendragers zijn Thule en Yakima. Populaire fietsendragers zijn dan ook:

Wat kost een achterklep fietsendrager?

Een basis model achterklepfietsendrager heb je al vanaf €67,50, hiermee kun je 3 fietsen vervoeren. Dit basis model is van het merk Menabo, de Menabo M-Plus Biki. Voor modellen van Thule en Yakima variëren de prijzen tussen €175,- en €450,-

Menabo M-Plus Biki achterklep fietsendragers

Achterklep fietsendrager kopen

Dakdragerwinkel.nl levert fietsendragers voor montage op trekhaak.Voor elk type fiets hebben wij een geschikte fietsendrager in het assortiment. Heb je een mountainbike, kinderfiets, fatbike, (race)fiets met carbonframe of een stadsfiets?

Bekijk het complete aanbod op www.dakdragerwinkel.nl/fietsendragers/montage-op-achterklep/ en vind een geschikte achterklep fietsdrager voor jouw type auto en fiets. Op werkdagen voor 16:00 besteld = dezelfde dag verzonden.

Wil je de fietsendrager liever eerst zien voordat je deze koopt? Kom dan langs bij ons in Zevenhuizen. Ook daar hebben we een breed assortiment aan fietsendragers staan. Profiteer van gratis advies en montage van de fietsendrager wanneer je hem op komt halen!

Ben je er al uit welke het wordt? Kom gerust lang in onze showroom voor een demonstratie van de fietsendragers of bestel online op Dakdragerwinkel.nl
    02-08-2022 16:51     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.