Dakdragerwinkel.nl, al 15 jaar de specialist van Nederland en BelgiĆ« ā€“ Klantwaardering 9.1 | Solliciteren? Klik hier
0
Winkelwagen

Hoe kies ik de juiste watersportdrager?

Hoe kies ik de juiste watersportdrager?

Hoe kies ik de juiste watersportdrager?

Ben je een watersportliefhebber en ben je nog op zoek naar een manier om jouw watersportuitrusting te vervoeren met de auto? We helpen jou graag met het kiezen van de juiste watersportdrager. In deze blog lees je waar je op moet letten als je een watersportdrager gaat kopen en welke mogelijkheden er zijn.

Waarom een watersportdrager?

Met een watersportdrager kun je makkelijk jouw watersportuitrusting meenemen zonder plek te hoeven reserveren in de auto. Je monteert de drager + spullen op het dak van jouw auto waardoor de uitrusting geen plek inneemt in de auto zelf. Hierdoor kun je met meerdere mensen in de auto zitten zonder last te hebben van veel bagage. Ideaal voor een dag op het water met z’n tweeën of met het gezin.

Houd er rekening mee dat je dakdragers nodig hebt om een watersportdrager op het dak van je auto te monteren. Heb je deze nog niet en wil je graag advies over dakdragers kopen? Neem dan contact op met onze klantenservice of bekijk ons uitgebreide assortiment dakdragers online op Dakdragerwinkel.nl.

Thule Hullavator Pro

Bepaal je behoeften

Om een goede keuze te kunnen maken is het goed om van te voren te bepalen waarvoor je de watersportdrager gaat gebruiken. Daarmee bedoelde we welke watersport je gaat beoefenen. Als je gaat suppen heb je bijvoorbeeld een andere drager nodig dan wanneer je gaat kajakken of kano varen. Ook kun je overwegen hoe vaak je drager wilt gaan gebruiken. Gebruik je de drager intensief dan is het de overweging waard om een luxer model te kiezen. Gebruik je de drager af en toe voor een dagje weg dan is het waarschijnlijk logischer om te kiezen voor een goedkoper model.
 • Wat wil je vervoeren: een SUP board, kano, kajak of surfboard?
  Voor een SUP board heb je speciale SUP dragers. Dit geldt ook voor een kano, kajak of surfboard. Hiervoor heb je een kanodrager, kajakdrager of surfboarddrager Kijk in de specificaties of de drager geschikt is voor jouw uitrusting.
 • Hoeveel uitrusting wil je vervoeren?
  Wil je meer dan 1 vaartuig vervoeren, bekijk dan of dit mogelijk is. Niet alle dragers zijn geschikt om meer dan 1 stuk te vervoeren.
 • Hoe vaak wil je de watersportdrager gebruiken?
  Hoe vaak je de watersportdrager gaat gebruiken beïnvloed waarschijnlijk je keuze. Als je hem vaak gaat gebruiken is het fijn om een model te kiezen die gebruiksvriendelijk is én die je makkelijk kunt monteren en demonteren. Zo kun je bij dagelijks gebruik van je auto eenvoudig de watersportdrager van je dak halen en heb je geen last van extra brandstofverbruik. Voordeel hieraan is dat het monteren net zo makkelijk gaat als het demonteren en je op andere dagen dus snel op pad kunt mét je watersportdrager. Ga je af en toe richting het water? Dan kun je ook een eenvoudiger model kiezen. Hiermee ben je vaak wel meer tijd kwijt om hem te monteren en demonteren. Je bespaart wel geld omdat eenvoudige modellen meestal goedkoper zijn.
 •  Wat voor functies moet de watersportdrager hebben?
  Zoals hierboven besproken zijn sommige functies handig als je de watersportdrager vaak gaat gebruiken. Bijvoorbeeld het makkelijk monteren en demonteren. Maar ook andere functies kunnen handig zijn.  Denk bijvoorbeeld aan: diefstalbeveiliging, een liftsysteem of verticaal kunnen laden.
 •  Wil je de watersportdrager in je eentje kunnen gebruiken?
  Ga je veel alleen het water op? Kies dan een model waarbij je zonder hulp van andere makkelijk jouw kano kan laden en lossen.
Een goed voorbeeld is de Thule Hullavator Pro. Deze premium Thule kajakdrager is voorzien van een liftsysteem waarmee je een kajak zonder moeite kan in en uitladen. Dit veersysteem met gasveren kan een gewicht van 18 kg dragen. Je hoeft dus niet hoog te tillen maar laat het systeem het zware werk doen. Het enige wat je hoeft te doen is de kajak vastzetten in de beugels en het liftsysteem te activeren.

Een ander goed voorbeeld is de Yakima ShowDown, deze watersportdrager werkt met een soortgelijk systeem. De ShowDown is wel veelzijdiger, deze kun je namelijk gebruiken voor zowel het vervoeren van een SUP board als een kajak.

Yakima ShowDown

Controleer wat er mogelijk is op jouw voertuig

Check hoeveel gewicht jouw voertuig mag dragen, dit heet de maximale dakbelasting. Let op, hierbij maak je een optelsom: het gewicht van de dakdragers + het gewicht van de watersportdragers + het gewicht van jouw uitrusting. Dit totaal gewicht moet jouw dak kunnen én mogen dragen. Deze informatie kun je terugvinden in het instructieboekje van jouw auto of neem contact op met je dealer om dit na te vragen.

Bevestiging en beveiliging

Er zijn watersportdragers met verschillende type bevestigingen. Sommige kun je direct op (alle) type dakdragers monteren en bij sommige heb je hiervoor een adapter nodig. Controleer of de drager en dakdragers op elkaar passen. Dit kun je terug vinden in de specificaties van de producten. Twijfel je hierover? Vraag dit dan na bij onze klantenservice of kom langs in de showroom voor een advies.

Goedkoop of duur?

Hoeveel geld je wilt uitgeven aan een watersportdrager is een persoonlijke keuze. Deze kunnen we niet voor jou maken. Wel kunnen we je helpen met de afweging door goedkope en dure modellen aan te bieden. Over het algemeen geldt: hoe duurder de drager, hoe meer mogelijkheden en hoe meer gebruiksvriendelijker.  

Goedkope watersportdrager:

Duurdere watersportdragers:

Goede watersportdragers

Je vraagt je waarschijnlijk af wat een goede watersportdrager is. Goed is natuurlijk relatief, dus daar zullen de meningen over verdeeld zijn. Daarom hebben wij gekeken naar de watersportdragers die bij ons veel verkocht worden en die goed zijn beoordeeld door onze klanten.
 1. Thule Surf Pads watersportdrager
 2. Thule Portage 819 kanodrager
 3. Menabo Niagara kajakdrager
 4. Yakima SUPDawg SUP-drager
 5. Thule DockGrip 895

Handige accessoires

Om het jou nog makkelijker te maken kun je optioneel accessoires kopen voor een watersportdrager. Denk hierbij aan speciale spanbanden voor het veilig vastzetten van jouw uitrusting. Of een liftsysteem voor het makkelijk laden en lossen. Kun je niet wachten om het water op te gaan? Bestel dan nu jouw watersportdrager op Dakdragerwinkel.nl. Gratis verzending binnen Nederland en België.
  Nancy van der Ploeg     16-08-2023 10:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.