Al 15 jaar de specialist van Nederland en BelgiĆ« ā€“ Klantwaardering 9.1
0
Winkelwagen

Welke dakdragers voor de Kia Niro vanaf 2022?

Welke dakdragers voor de Kia Niro vanaf 2022?

Welke dakdragers voor de Kia Niro vanaf 2022?

Ben je op zoek naar dakdragers voor de nieuwe Kia Niro vanaf bouwjaar 2022? Dakdragerwinkel.nl levert complete dakdragersets voor de Kia Niro / Kia e-Niro. Je hoeft hier dus geen losse onderdelen meer voor aan te schaffen om deze te kunnen monteren. Omdat wij merken dat er online veel vragen rondgaan over de mogelijkheden voor dakdragers op de nieuwe Kia Niro hebben wij de opties op een rijtje gezet. Zo kun je duidelijk zien welke dakdragers passen, wat de verschillen zijn en hoe ze gemonteerd moeten worden.

Assortiment Kia Niro dakdragers

Voor de Kia Niro zijn vier type dakdragers beschikbaar. Twee dakdragersets van het merk Yakima en twee dakdragerset van het merk Prorack. We leggen hieronder uit wat de verschillen zijn tussen de type dakdragers. Yakima en Prorack zijn kwalitatief vergelijkbaar. Yakima is wat meer bekend dan Prorack. Met een set Prorack dakdragers ben je goedkoper uit dan een set van Yakima. Verder zie je een verschil in het ontwerp van de dragers, lees hier meer over verder in het artikel. Beide producten zijn van hoge kwaliteit en erg gebruiksvriendelijk.Yakima dakdragers Kia Niro 2022/2023

Dakdragerwinkel.nl biedt 2 type dakdragers aan van het merk Yakima: de Yakima FlushBar en de Yakima ThruBar.

Yakima FlushBar

De Yakima FlushBar heeft een aerodynamische vormgeving en is ontworpen om zo minimaal mogelijk lawaai en windgeruis te maken. Dit zorgt voor een rustige rit waarbij de lucht weerstand minimaal is. De stang is volledig van aluminium en licht van gewicht. De complete set bestaat uit een autospecifieke kitset, een voetenset, stangenset en slotenset. Deze dakdragerset is voorzien van een T-sleuf waarmee je zonder adapters accessoires op de drager kunt monteren. Denk hierbij aan een dakkoffer, skidrager, snowboardrager, fietsendrager, kanodrager.

    • 75 kg draagvermogen
    • Aerodynamisch design reduceert lawaai en weerstand tot maar liefst 70%
    • T-profiel en SmartFill technologie voor snelle en naadloze montage van accessoires
    • Inclusief sloten (Integrated Lock System)
    • Maximaal draagvermogen 75 Kg per paar
    • 5 Jaar garantie
    • Sluit naadloos aan op het ontwerp van jouw auto
    • City Crash getest
    • Complete set €299,00

Yakima ThruBar

De Yakima Thrubar heeft een iets andere vorm dan de FlushBar en heeft de voeten onder de stang zitten in plaats van aan het uiteinde van de stang. Dit zorgt voor een groter draagvermogen. De stang van de ThruBar heeft wel net als de FlushBar een aerodynamische vormgeving. Ontworpen om zo minimaal mogelijk lawaai en windgeruis te maken. Dit zorgt voor een rustige rit waarbij de lucht weerstand minimaal is. De stang is volledig van aluminium en licht van gewicht. Verder is de set voorzien van een T-sleuf waarmee je zonder adapters accessoires op de drager kunt monteren. Denk hierbij aan een dakkoffer, skidrager, snowboardrager, fietsendrager, kanodrager. De dakdragerset bestaat uit een autospecifieke kitset, een voetenset, stangenset en een slotenset.

    • 75 kg draagvermogen
    • Aerodynamisch design reduceert lawaai en weerstand tot maar liefst 70%
    • T-profiel en SmartFill technologie voor snelle en naadloze montage van accessoires
    • Inclusief sloten (Integrated Lock System)
    • Maximaal draagvermogen 75 Kg per paar
    • 5 Jaar garantie
    • Biedt een groter draagvermogen dankzij de stang die voor een deel verder loopt dan de bevestigingspunten
    • Complete set €259,0

Prorack dakdragers Kia Niro 2022/2023

Dakdragerwinkel.nl biedt 2  type dakdragers aan van het merk Prorack: de Prorack Aero en de Prorack SquareBar.

Prorack Aero

De Prorack Aero heeft net als de Yakima Flushbar een aerodynamische vormgeving. Is ook van aluminium en is voorzien van een T-sleuf voor het makkelijk plaatsen van accessoires. De dakdragerset bestaat uit een autospecifieke kitset, een voetenset, een stangenset en een slotenset. Dankzij de slotenset kun je jouw dakdragers veilig afsluiten en zijn ze beveiligd tegen diefstal.

    • 75 kg draagvermogen
    • Elegant design
    • Erg stil en zuinig rijden dankzij gestroomlijnde vorm
    • Gebruiksvriendelijke bevestiging
    • Makkelijk uit te breiden naar oa. fietsendrager, kajakdrager en kanodrager dankzij T-sleuf
    • Gemaakt van stevig en duurzaam aluminium
    • Veilig af te sluiten met slotenset
    • Complete set €209,00

Prorack Square

De Prorack Square is gemaakt van stevig staal en heeft een vierkante vorm. In vergelijking met de Prorack Aero heeft de Square een minder aerodynamisch vermogen. Hierdoor zul je wat meer weerstand hebben van de wind wat zorgt voor wat meer rijgeluid. Je kunt op de Prorack Square ook accessoires bevestigen alleen heb je hier wel een adapter voor nodig. Afhankelijk van wat je op de drager wilt bevestigen. De dakdragerset bestaat uit een autospecifieke kitset, een voetenset, een stangenset en een slotenset. Dankzij de slotenset kun je jouw dakdragers veilig afsluiten en zijn ze beveiligd tegen diefstal.

    • 75 kg draagvermogen
    • Eenvoudige alledaagse dakdrager
    • Gemaakt van stevig, duurzaam en corrosie vrij staal
    • Gebruiksvriendelijke bevestiging
    • Veilig af te sluiten met slotenset
    • Uit te breiden met accessoires met behulp van adapters
    • Complete set €179,00

Montage dakdragers Kia Niro EV, PHEV en Hybrid

We krijgen veel vragen over de montage van Kia Niro dakdragers en waar de dakdragers op de Kia Niro gemonteerd moeten worden. Moeten ze op de dakrails vastgezet worden? Het antwoord is nee. De dakdragers moeten bij de nieuwe Kia Niro EV gemonteerd worden op de bevestigingspunten (onder de dopjes van de dakrails.) Dus niet op de dakrails zelf. Het gaat dan om de volgende modellen waar dit van toepassing is:
    • Kia Niro EV vanaf bouwjaar 2022
    • Kia Niro Plug-in Hybrid vanaf bouwjaar 2022
    • Kia Niro Hybrid vanaf bouwjaar 2022

Onlangs is er bij ons een klant geweest met zijn Kia Niro uit bouwjaar 2022 en kunnen we goed laten zien hoe de dakdragers op de Kia Niro geplaatst moeten worden. Op de foto zie je de Yakima FlushBar dakdragers.


Kia Niro EV uit bouwjaar 2022 met Yakima FlushBar dakdragers

Bij ‘oude’ Kia Niro vanaf bouwjaar 2016 tot 2021 worden de dakdragers wel op de dakrails gemonteerd.

Accessoires voo jouw Niro

Ben je nog op zoek naar accessoires die je op de Kia Niro dakdragers kunt plaatsen? Kijk dan hieronder welke accessoires geschikt zijn voor jouw Niro.


Dakkoffer / Skibox

In het assortiment van  Dakdragerwinkel.nl vind je Hapro en Thule dakkoffers. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen voor een Thule dakkoffer of een Hapro dakkoffer. Beide merken dakkoffers passen op de Yakima FlushBar, ThruBar en Prorack Aero en Square dakdragers. Je hebt hiervoor niks extra’s nodig om de dakkoffer te kunnen monteren.

Uitzonderingen daarop zijn de Hapro Rider en Hapro Roady, hiervoor heb je Hapro T-track adapters 297711 nodig om jouw dakkoffer te kunnen bevestigen.

Zomervakantie

Als je in de zomervakantie op reis gaat is het handig om extra bagageruimte te creëren met een dakkoffer. In principe kun je ieder model dakkoffer hiervoor gebruiken, van zowel Thule als Hapro. Houdt wel rekening met de maximale dakbelasting, en zorg dat de koffer niet te ver uitsteekt aan de voorkant en achterkant. Om te zorgen dat de achterklep nog open kan moet je er voor zorgen dat de koffer aan de achterkant niet te ver uitsteekt (maximaal 1 meter). Ook aan de voorkant mag de koffer niet te ver uitsteken (niet verder dan de voorbumper van jouw auto. Een dakkoffer die vaak wordt gekocht in de zomer is de Hapro Traxer. Zowel de Hapro Traxer 6.6 met tassenset als de Hapro Traxer 8.6 met tassenset zijn erg populaire modellen.

Wil je weten hoe de dakkoffer op jouw Niro eruit ziet? Bekijk dan hieronder de Hapro configurator of bezoek onze showroom voor een passend advies.

Wintersport

Wanneer je op wintersport gaat is het belangrijk dat jouw skibox lang genoeg is voor het vervoeren van jouw ski’s. Bekijk daarom altijd goed de specificaties van de skiboxen om te bepalen welk model skibox van Thule of Hapro jij nodig hebt. Skiboxen die vaak worden verkocht voor de wintersport zijn de Thule Motion XT Alpine, Thule Motion XT Sport, Thule Motion XT XL en Thule Motion XT XXL.


Wintersportdrager

Met een wintersportdrager kun je makkelijk ski’s of snowboards vervoeren met jouw Kia Niro. Je kunt bij ons kiezen uit een ruim aanbod skidragers van Thule, Atera en Yakima.  Bekijk het aanbod op onze skidrager pagina.

Bij een Yakima Thrubar, Yakima FlushBar en Prorack Aero kun je een wintersportdrager er direct op monteren dankzij het T-profiel in de dakdrager.

De Prorack Square dakdrager heeft geen T-profiel voor het monteren van accessoires. Let op dat je hiervoor vaak een adapter nodig hebt om de accessoires te kunnen monteren. Uitzondering hierop is de Yakima Fatcat skidrager. Hier wordt de adapter standaard meegeleverd, hierbij hoef je dus geen losse adapter meer aan te schaffen.

Watersportdragers

Met een watersportdrager kun je makkelijk een kano, kajak, SUP of surfboard vervoeren met jouw Kia Niro. Je kunt bij ons kiezen uit een ruim aanbod skidragers van Thule en Menabo. Bekijk het aanbod op onze watersportdrager pagina.

Bij een Yakima Thrubar, Yakima FlushBar en Prorack Aero kun je een watersportdrager er direct op monteren dankzij het T-profiel in de dakdrager.

De Prorack Square dakdrager heeft geen t-profiel voor het monteren van accessoires.
Let op dat je hiervoor vaak een adapter nodig hebt om de accessoires te kunnen monteren.

Vragen? Wij beantwoorden ze graag. Neem contact op met ons via de telefoon of mail. Mail naar info@dakdragerwinkel.nl of bel naar 079 5931 658 voor meer informatie.

Koop Kia Niro dakdragers eenvoudig en snel op Dakdragerwinkel.nl. Gratis verzending binnen Nederland en België!
  Nancy van der Ploeg     01-03-2023 13:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.